Avoinna ma–pe klo 7.30 – 16.00 sekä sopimuksen mukaan. ⎪  02 274 9222Piispanristi Kaarina

Laadukkaita painotuotteita jo vuodesta 1981

Painolan tarina

Olipa kerran 33-vuotias nuorimies, joka oli hankkinut työkokemusta painoalalta. Vuonna 1982 hän aloitti painoyrityksen Littoisissa Ainola-tilan piharakennuksessa ja yrityksen nimeksi tuli Painola.

Painolan värimestarilla Taisto Niemisellä oli alussa käytössään vain yksi vanha painokone, jolla hän painoi yöt ja jota hän korjasi päivät. Paperivarastona toimi tuolloin autotalli.

Eräänä päivänä painokoneita oli jo kolme ja vuonna 1985 yritys muutti Piispanristille. Taisto palkkasi tuolloin myös ensimmäisen työntekijän. Painola työllistää tällä hetkellä 14 henkilöä.

Painola tunnetaan tunnelmastaan

Painolassa on säilynyt välitön ilmapiiri ja asiakas voi asioida juuri sen työntekijän kanssa, joka työn hoitaa. “Iloisuus ja välittömyys houkuttelevat asiakkaita usein vain vaihtamaan kuulumisia” hymyilee Taisto.

Yrittäjäjärjestö palkitsi Painolan kuntakohtaisella yrityspalkinnolla vuonna 2008. Mukana lavalla oli palkintoa pokkaamassa Taiston tytär Johanna, joka aloitti Painolan toimitusjohtajana vuonna 2014. Johanna on kehittänyt toimintaa mm. sähköistämällä työnkulun ja kirjanpidon sekä rakentamalla Painolalle ympäristö- ja laatujärjestelmän.

Maaliskuussa 2020 Painolassa hiljeni. Koronavuosi lohkaisi liikevaihdostamme kolmanneksen. Tämän kirimme takaisin seuraavina vuosina. Koronan ansiosta laajensimme tuotevalikoimaamme mm. mainos- ja liikelahjoihin.

Koronan turbulenssissa Johannaa kosketti pienten yrittäjävetoisten yritysten tapahtumat. Tämän seurauksena syntyi Meidän Mene(s)tys kirja, johon Johanna sai 53 eri pienyrityksen koronatarinan.

Ajassa mukana

Vuonna 2023 laskimme ja kompensoimme hiilijalanjälkemme. Painola on hiilineutraali painotalo. Meille on tärkeää olla suomalainen toimija ja tehdä yhteistyötä muiden suomalaisten toimijoiden kanssa.

Ryhmäkuvassa ja juhlatunnelmissa Johanna Saarinen, Janne Nieminen ja heidän isänsä Taisto Nieminen
Me työllistämme Suomea merkki

Tilaa Painolan uutiskirje!

Haluatko lukea tuoreimmat uutiset, vinkit ja tiedotteet?

Turhaan emme häiritse eikä liian usein. Voit myös lopettaa tilauksen kun haluat.

Skip to content